Ο Σύλλογός μας είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί στο πρόσφατο Γαστρονομικό Συνέδριο, όπου η Πρόεδρός μας Λ.Μαυρίκου, ήταν ομιλήτρια σε θεματική ενότητα που αφορούσε την ενσωμάτωση της γαστρονομίας στον τουρισμό φιλοξενίας και ειδικότερα στις βίλες.
Η ομιλία ανέδειξε τη σημασία της τοπικής κουζίνας ως αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του επισκέπτη, προτείνοντας τρόπους με τους οποίους η γαστρονομία μπορεί να μετατραπεί σε στοιχείο ταυτότητας και αυθεντικότητας για κάθε κατάλυμα.
Μέσα από παραδείγματα καλών πρακτικών, τονίστηκε πως η σύνδεση της γαστρονομίας με τις βίλες όχι μόνο αναβαθμίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά και στην προβολή της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Η παρουσία και η τοποθέτηση της Προέδρου μας αποτέλεσαν αφορμή για γόνιμο διάλογο με επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του Συλλόγου μας ως φορέα που στηρίζει την καινοτομία, την ποιότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον κ.Νίκο Τσίπηρα & τον κ. Φώτη Κώττη.